Granskning av “Bör man tro på treenighetsläran” del 1

Granskning av “Bör man tro på treenighetsläran” del 1

Inledning

I Watch Tower Bible and Tract Societys (WT) publikation "Bör man tro på treenighetsläran?" (refereras till som "häftet" i den här artikeln) argumenterar WT för att treenigheten är en obiblisk, hednisk lära som har influerat kristenheten. I verket refererar de till allt i från uppslagsverk till kyrkofäder, bibelöversättningar och grekisk grammatik. Antalet referenser är troligen över hundratalet (om man räknar med de olika bibelöversättningarna), utspritt på cirka 30 sidor.  Verket är anonymt, det enda som anges är att "Watch Tower Bible and Tract Society New York, INC. International" har utgivit häftet 1989.

Vid en första anblick verkar det som att WT framför goda argument för treenighetens ogiltighet, speciellt med tanke på alla referenser. Något som grep min uppmärksamhet var att de använde sig av verk såsom Catholic Encyclopedia, samt citerade en Jesuit för att styrka sina synpunkter.  Jag fann det helt osannolikt att katoliker skulle gå mot sin egna tradition, lära och bibelteologi på en sådan fundamental nivå, vilket ledde till att jag började granska broschyren närmare.  Detta kom att leda till upptäckten av en lång lång rad av vanskliga citat och förvrängd information och historieskrivning.  Det som följer i den här posten är första delen av granskningen.

2 svar på ”Granskning av “Bör man tro på treenighetsläran” del 1

  1. Hej hopp, jag hade gärna tittat på den tabell som du refererar till, men det står bara [ws_table id=”3″]. Är det hos mig problemet finns eller är det något på din sida som strular?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.