Om bloggen

Om bloggen

I januari 2013 avslutade jag mina teologistudier på Örebro Teologiska Högskola efter fyra års möda. En tid av vila från studierna hade infallit och jag beslöt mig för att nyttja det jag har lärt mig för att bygga upp andra troende - för att leda och lära dem i rätt riktning.

Den här bloggen föddes som ett resultat av det begäret. Att leda människor närmre Gud är en hjärtefråga för mig, likaså att utforska Guds kärlek - denna röda tråd i mitt liv. Men Guds kärlek är för stor för att greppa till fullo. Jag är även övertygad om att jag längst vägen kommer att dra förhastade slutsatser och misslyckas med att se den större bilden. Det är därför jag vill skriva och dela med mig av mina betraktelser i ett bloggformat, det är mitt sätt att ta till mig Paulus bön från Efesierbrevets tredje kapitel:

Jag ber att han i sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande,  och att Kristus genom tron skall bo i era hjärtan och ni skall bli rotade och grundade i kärleken.  Ni skall då tillsammans med alla de heliga kunna förstå bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek, som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet. Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss, honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus, genom alla släktled i evigheternas evighet, amen.
(Folkbibeln, Ef 3:15ff)

Det är min förhoppning att andra kristna ska läsa det jag skriver och hjälpa mig att förstå dimensionerna av Guds kärlek. Det är min förhoppning att era reflektioner på det jag skriver ska hjälpa mig att se var jag har varit förhastad och var jag misslyckats med att förstå Guds kärleks dimensioner, denna kärlek som är grunden till all kunskap.

2 svar på ”Om bloggen

 1. Hej.
  Jag vill tacka dig för din mycket tydliga analys över SD Principprogram.
  Jag hittade den via Google när jag sökte lite mer stöd åt mina argument som jag haft med några SD anhängare på div Facebook-trådar om svensk flyktingpolitik.
  Jag anser att alla ska få tro och tycka vad man vill, men om man gör det utan att backa upp sina uttryck med fakta eller om man fyller på med personangrepp istället för att bemöta en frågeställning så brukar jag ha svårt att vara tyst även om jag kanske håller med i sak eller en delmängd.
  Jag själv är ateist så där står vi nog en bra bit från varandra, men jag tror att vi delar många av de grundläggande mänskliga rättigheterna genom en human grundsyn.
  Ha en bra kväll..
  Mvh
  /Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.